Town hall and community center

Holzwickede, 2017 / 1st prize and construction

The extension of the historic town hall in Holzwickede offers the chance to round off the market place in terms of urban development and to give the town hall itself a new unity. The historic town hall will be preserved and recognizable as a solitary structure. At the same time, it will be supplemented by an angular structure in such a way that a new urban solitaire is created in which the existing building is a natural part of the larger whole. The new town hall develops around a central hall with square skylights. This is the foyer of the citizens' hall, contact point of the citizen service, central communication place in the town hall and last but not least also a museum hall, in which the historical building exhibits itself. The new part of the building fits together with this one to form a functional and typological entirety. From the cul-de-sac-like short corridors of the historic town hall, a circumferential access system is created that combines easy orientation with short distances.

Data

Competition 2017
1st prize

Allee 5
59439 Holzwickede